В Раді запевнили, що Україна здатна прожити без траншу МВФ
Pixabay

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, Україна зможе прожити й без чергового траншу Міжнародного валютного фонду.

Про це він сказав під час брифінгу.

«Щодо співпраці з Міжнародним валютним фондом, вона продовжується. Ми переконані в тому, що нам пройти 21-й рік без чергового траншу МВФ буде важче набагато, але це в жодному випадку не буде катастрофою. В нас є відповідні ресурси, в нас є відповідні можливості, аби це здійснити. Катастрофи жодної не буде. Будуть виконані бюджетні зобов'язання, буде в країні фінансова стабільність, буде валютна стабільність», — запевнив Гетманцев.

Проте чиновник все ж визнав, що ніхто в країні не радіє з приводу провалу перемовин.

«Це результат негативний. З іншого боку ми повинні розуміти, що співпраця з будь-яким міжнародним партнером можлива тоді, коли це задовольняє інтереси як міжнародних партнерів, так і України. Ми повинні в цих перемовинах знайти правильний баланс, аби не перейти червоні лінії ані нашого суверенітету, ані інтересів українців. З огляду на зазначене сторони визнали, що потребують додаткових консультацій», — сказав держслужбовець.

Однак Гетманцев не назвав ці «червоні лінії». Він пояснив, що не може говорити про деталі перемовин.

«Серед вимог є ті, які продовжують обговорюватися. Ведучи переговори з МВФ ми повинні в першу чергу забезпечити інтереси простих українців в частині рівня доходів, тарифної політики», — підсумував очільник фінансового комітету ВР.

Chas News повідомляв, що Україна повинна врегулювати ситуацію на ринку газу, щоб отримати новий транш від МВФ. 

«Потрібен більший прогрес». Місія МВФ в Україні завершила роботу