У Зеленського засудили марш до дня створення дивізії «Галичина»
УНІАН

Офіс президента України засудив марш вишиванок до дня створення дивізії «Галичина». В ОПУ закликали правоохоронців притягнути до відповідальності «всіх винних у порушенні закону», а владу столиці — перевірити систему погодження масових акцій.

Про це повідомила пресслужба українського лідера Володимира Зеленського.

«Категорично засуджуємо будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, та спроби переглянути правду про Другу світову війну… Очікуємо від Національної поліції та Міністерства внутрішніх справ України встановлення всіх обставин того, що відбулося, та притягнення до відповідальності всіх винних у порушенні закону», — йдеться у повідомленні.

Довідка

В Україні діє закон «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки».

Він засуджує комуністичний і нацистський режими як злочинні на законодавчому рівні. Закон забороняє публічне заперечення злочинного характеру цих тоталітарних режимів, заборону публічного використання і пропаганди їх символіки.

Однак символіка дивізії «Галичина» не є забороненою. Емблема дивізії містила стилізоване зображення лева, який був і є основним елементом символіки Львова та Галичини.

Членів дивізії не засудили Нюрнберзьким трибуналом, а саму цю структура не визнали злочинною.

Chas News повідомляв, що МЗС Ізраїлю засудило марш до річниці створення дивізії СС «Галичина» в Києві.

Напередодні посол Німеччини засудила марш на честь дивізії СС «Галичина». 

МЗС України засудило марш до річниці створення СС «Галичина»