У зв'язку з загрозою національній безпеці: Латвія анулювала ліцензію на мовлення російському телеканалу «Дождь»

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії ухвалила рішення про анулювання ліцензії телеканалу «Дождь», який по своїй суті є російським.

Про це у Twitter повідомив Іварс Аболіньш, голова ради.

За його словами, рішення скасувати дозвіл на трансляцію телеканалу ухвалене через «загрозу національній безпеці та громадському порядку».

Аболіньш зазначив, керівництво телеканалу «не розуміє і не усвідомлює значущості та серйозності порушень, тому не може діяти на території Латвії».

Мовлення телеканалу буде припинене 8 грудня.

Нагадаємо, 2 грудня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії оштрафувала телеканал «Дождь» на €10 тис. за публікацію карти росії з окупованим Кримом та згадку російської армії — як «нашої армії».

Днем раніше, закликаючи глядачів ефіру писати про порушення при проведенні мобілізації та воєнні злочини, ведучий телеканалу Олексій Коростельов сказав: «Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям у тому числі ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням і просто елементарними зручностями на фронті».

Російський за походженням телеканал «Дождь» висвітлює події в рф та світі з ліберальних позицій. Свій офіс у росії телеканал закрив після початку в лютому 2022 року повномасштабної війни проти України. Кілька місяців тому «Дождь» відновив мовлення, офіс переїхав до Латвії. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Латвія не видаватиме візи громадянам росії, які ухилятимуться від мобілізації