Удар по 128-й бригаді: Умєров розповів про порушення, які призвели до трагедії

Міністр оборони Рустем Умєров розповів про результати перевірки обставин ракетного удару по бійцям 128-ї бригади.

«Ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути», — написав він у Facebook.

Перевірка встановила, що бійців зібрали у дворі будинку для нагородження. При цьому проігноровано правила маскування. Зокрема, поруч припаркували більше десяти автомобілів.

В цей час у небі знаходився російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували, а повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових також попередили про сектор, у якому працює ворожий БПЛА.

Також було зафіксовано ракетний пуск, після чого поширено сигнал «ракетна небезпека». Однак на місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було.

Слідство у цій справі веде ДБР.

Умєров пообіцяв, що усі винні у трагедії понесуть передбачене законом покарання. Також він доручив Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах.

Нагадаємо, 3 листопада росіяни вдарили ракетою по селу Зарічне (Запорізька область) приблизно за 18 км від лінії фронту. Ворог поцілив по бійцях 128-ї бригади, яких зібрали для нагородження до Дня ракетних військ та артилерії. 

У 128-й бригаді повідомили, що тоді загинули 19 їхніх бійців. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Це трагедія, якої можна було уникнути»: Зеленський про удар по бійцям 128-ї бригади