Удар по Севастополю: з’явилося фото ураженого десантного корабля «Мінськ»

Внаслідок удару крилатими ракетами по судноремонтному заводу ім. С. Орджонікідзе у Севастополі серйозні пошкодження отримав десантний корабель «Мінськ».

Фото корабля опублікував Telegram-канал «Крымський ветер».

OSINТ-дослідники порівняли світлину з іншими кадрами «Мінська» і дійшли висновку, що у Севастополі пошкоджено саме цей великий десантний корабель.

На фото видно, що він отримав значні пошкодження і досі продовжує диміти.

Журналіст Юрій Бутусов нагадує, що Мінськ збудували у 1983 році у польському Гданську і наразі росія не має можливості будувати подібні судна. У зв'язку з цим, його ремонт малоіморівний.

Це вже третій уражений великий десантний корабель з початку повномасштабного вторгнення. 24 березня 2022 року у Бердянську ракетою «Точка-У» було знищено ВДК «Саратов», а 4 серпня надводний дрон у порту Новоросійська наніс серйозні пошкодження ВДК «Оленегорський гірняк».

Нагадаємо, що на момент сьогоднішньої атаки у сухому доці Севастополя також перебував підводний човен «Ростов-на-Дону». Російські воєнні пабліки також пишуть про його пошкодження, одна їх характер поки невідомий.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Командувач Повітряних сил заявив, що удар по Севастополю завдала українська авіація