Україна атакувала кораблі у Севастополі крилатими ракетами Storm Shadow — Sky News

Україна застосувала крилаті ракети Storm Shadow.для удару по російським кораблям у Севастополі. Про повідомляє британський телеканал Sky News з посиланням на українське та західне джерело.

«Це були Storm Shadow», — стверджує поінформований співрозмовник видання.

Sky News також цитує командувача Королівського флоту адмірала сера Бена Кі, якому поставили питання про удар по Севастопольському судноремонтному заводу під час виступу на ярмарку озброєнь у Лондоні.

«Це хороший приклад того, що можна зробити за допомогою інноваційного мислення та готовності піти на ризик», — сказав адмірал.

В Україні інформацію про застосування Storm Shadow офіційно не коментували. Однак командувач Повітряних сил ЗСУ  Микола Олещук ще зранку натякнув на імовірність такого варіанту.

Він написав, що після нічної бавовни окупантів «штормить» і подякував за чудову бойову роботу українським пілотам. Відзначимо, що Storm Shadow — крилаті ракети повітряного базування. В Україні їх запускають літаки Су-24М.

Нагадаємо, внаслідок нічної атаки 13 вересня на судноремонтний завод імені Орджонікідзе у Севастополі серйозні пошкодження отримав великий російський десантний корабель «Мінськ». Також, імовірно, було уражено підводний човен «Ростов-на-Дону».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Вирішальний чинник на полі бою». У Міноборони назвали переваги ракет Storm Shadow (фото)