Україна через страйк польських перевізників зазнала €400 млн збитків

Збитки, які зазнала економіка України через блокування кордонів польськими страйкарями, наразі становлять понад €400 млн.

Про це заявив Володимир Балін, віцепрезидент Асоціації міжнародних автоперевізників.

«Ситуація справді критична. Я не готовий сказати, як інші галузі страждають, хоча за оцінкою Федерації роботодавців України вже сьогодні понад 400 млн євро наша економіка зазнала. Ми фіксуємо збитки наших перевізників із розрахунку втраченої дохідності — 350 євро за простій, за добу», — повідомив він.

Також за його словами, польські протестувальники порушують умови страйку, і це може дозволити добитися його скасування.

«Є порушення з боку страйкарів. Вони, коли писали заяви у гміни (адміністративі одиниці в Польщі — Прим. Ред.), вказували, що будуть пропускати певні види товарів, зокрема гуманітарку та небезпечні вантажі, наприклад, паливо. На сьогодні є відповідні особи, які фіксують, що це не здійснюється, і фактично ці машини стоять в загальній черзі. Це все накопичується і доводиться до влади Польщі. І ми сподіваємося, що за порушення умов страйку, він буде скасований, і відповідно поліція зробить так, щоб був проїзд», — наголосив Балін.

І додав, що адвокати готуватимуть листи на гміни про те, що блокування є реальною загрозою життю та здоров’ю водіїв.

Нагадаємо, з 6 листопада на кордоні з Україною польські перевізники влаштували страйк, через це рух для вантажівок у напрямку декількох пунктів пропуску ускладнений. Про те, що зараз відбувається на польсько-українському кордоні і чого вимагають поляки читайте у нашому матеріалі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Блокування польського кордону: які вимоги перевізників і реакція України та ЄС