Україна скасує заборону на в'їзд для іноземців

Кабінет міністрів ухвалить рішення про скасування повної заборони на в'їзд для іноземних громадян.

Нові правила мають почати діяти з 29 вересня. Наразі ще невідома дата ухвалення рішення, але вже є принципова згода керівництва уряду на відкриття кордонів, пише «Європейська правда».

В уряді хочуть прирівняти іноземців до українців, які повертаються з-за кордону. По приїзду в Україну іноземців змусять йти на самоізоляцію, якщо епідемічна ситуація в країні їхнього громадянства або постійного проживання гірша, ніж в Україні. Крім того, від іноземців вимагатимуть наявності чинного страхового поліса і встановлення електронного додатка для осіб у випадку самоізоляції.

З 29 серпня уряд України анонсував 30-денну заборону на в’їзд іноземців. Головною причиною такого рішення була спроба приховано зупинити хасидів-паломників від приїзду до України на тлі пандемії, розповідають в уряді ЄП.

25 вересня Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) оновило списки країн «червоної» та «зеленої» зон за рівнем поширення коронавірусу, повідомляє пресслужба МОЗ.

У перелік потрапили дані щодо 194 країн, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Під час розподілу враховувалася кількість активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення. Так, в Україні цей показник становить 109,5 активних випадків на 100 тис. населення.

У «червоній» зоні опинилися Аргентина, Чорногорія, Мальдіви, Іспанія, Франція, Бразилія, Бельгія, Чехія, Угорщина, США, ОАЕ, Нідерланди, Молдова, Люксембург, Ізраїль та інші.

У «зелену» зону, крім України, увійшли Австрія, Австралія, Велика Британія, Словаччина, Швеція, Італія, Норвегія, Сербія, Румунія, Албанія, Білорусь, Вірменія, Польща, Туреччина, Греція, Єгипет та інші.

З повним списком можна ознайомитися на сайті МОЗ. Щодо 15 країн немає даних стосовно захворюваності на COVID-19. Іноземці, які прибувають в Україну з «червоної» зони, мають надати ПЛР-тест, який свідчить про негативний результат за 48 годин до перетину кордону.

Нагадуємо, з 14 вересня Київ включено до «помаранчевої» зони. Начальник Держспоживслужби Олег Рубан зазначив, що столиця, найімовірніше, залишиться у «помаранчевій» карантинній зоні до березня 2021 року. Про це він розповів в інтерв’ю РБК-Україна.

Раніше ми писали, що Ізраїль на свята впроваджує жорсткий карантин.