Україна отримає від ЄС 60 млн євро для зміцнення демократії та ліквідації наслідків пандемії
Pixabay

6 жовтня віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та єврокомісар з питань політики сусідства та переговорів щодо розширення Олівер Варгеї підписали три угоди у Брюсселі в рамках саміту «Україна-ЄС». Вони передбачають виділення Україні 60 млн євро. 

Про це стало відомо онлайн-трансляції саміту, яку вів Офіс президента України у Facebook

Спочатку Україна підписала угоду про фінансування заходу «Програма ЄС «Міцні регіони»» на суму 30 млн євро. Виділені кошти мають допомогти місцевим органам влади ліквідувати наслідки пандемії COVID-19.

Угода про фінансування заходу «Механізм розвитку громадянського суспільства України» передбачає виділення 20 млн євро для зміцнення демократії, покращення просування реформ та сталого розвитку країни.

Ураїнський уряд підписав угоду і про фінансування заходу «Кліматичний пакет для стабільної економіки: (CASE) в Україні» на суму 10 млн євро. Договір передбачає розробку та реалізацію заходів, які підтримують перехід до кліматично нейтрального енергопостачання і споживання.

 
Спільна прес-конференція Володимира Зеленського, Шарля Мішеля та Жозепа Борреля.

Спільна прес-конференція Президента України Володимира Зеленського, Президента Європейської ради Шарля Мішеля та Високого представника Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозепа Борреля.

Posted by Офіс Президента України on Tuesday, October 6, 2020

Раніше ми писали, що Україна підпише із Великою Британією угоду про стратегічні відносини. 

Взимку Україна може почати експорт газу в ЄС. Ймовірно, це вплине і на ціну в платіжках для населення