Україна отримала німецькі самохідні гаубиці PzH 2000 (відео)

Збройні сили України отримали 155-мм німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000 (PzH 2000).

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

«В українській артилерійський родині з‘явилися німецькі Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами», — зазначив він.

Міністр наголосив, що це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру. Раніше ЗСУ отримали гаубиці M777, FH70, M109 та САУ Krab та Caesar.

«Як завжди, Головнокомандувач Збройних Сил України Генерал Валерій Залужний на всі 100% ефективно застосує їх на полі бою. Звісно ж, окрема величезна подяка нашим артилеристам, які вже стали всесвітньою легендою», — відзначив Резніков.

Також він окремо подякував німецьким партнерам «за підтримку, на збільшення якої ми продовжуємо розраховувати».

«Поява Ph2000 – це приклад кооперації на підтримку України. Дуже ціную зусилля моєї колеги - міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт і з задоволенням дякую Нідерландам та Кайсі Оллонґрен», — подякував міністр.

Що відомо про PzH 2000 

PzH 2000 — 155-мм самохідна гармата-гаубиця розроблена німецьким концерном Krauss-Maffei Wegmann і прийнята на озброєння бундесверу в 1998 році. Здатна вести вогонь на відстань 30-56 км в залежності від типу снаряду. Гармати експортуються до багатьох країн світу.

Ще на початку травня німецькі ЗМІ писали про плани уряду передати Україні сім PzH 2000. Також п'ять САУ планували надати Нідерланди.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Німеччина передасть Україні САУ Gepard та ППО IRIS-T — повний список озброєння