Україна та Британія спільно протидіятимуть російській гібридній війні
МВС України

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорював сьогодні протидію гібридним загрозам з боку РФ, зокрема терористичним актам на сході України та інформаційній війні. Про це він розмовляв із радником прем’єр-міністра Великобританії з міжнародних питань Девідом Кворрі.

Як повідомляє пресслужба МВС, переговори тривали у рамках візиту президента України Володимира Зеленського до Лондона.

Арсен Аваков розповів, що Україна та Великобританія співпрацюють як близькі партнери проти спільних загроз. «З Девідом Кворрі обговорили план співробітництва та обміну інформацією для протидії гібридній війні, яку веде Російська Федерація. Ми співпрацюємо як близькі партнери проти спільних загроз», — зазначив міністр.

Також сторони обговорили співробітництво з міграційних питань та реалізацію МВС проєкту з психологічної реабілітації ветеранів.

Тим часом сьогодні під час візиту Зеленський зазначив, що британська інфраструктура психологічної реабілітації ветеранів війни — одна з найпрофесійніших у світі. Він прагне, аби Британія підтримала Україну в цьому питанні.

У межах офіційного візиту Зеленський відвідав базу Королівських ВМС у місті Портсмуті. Глава української держави оглянув авіаносець Королівських ВМС Prince of Wales. Британці провели гостю екскурсію та показали високотехнологічне оснащення корабля.

Як повідомив раніше Зеленський, сьогодні Україна і Великобританія підпишуть Меморандум про розвиток Військово-морського флоту України на £1,25 млрд ($1,54 млрд).

У вівторок посол України в Сполученому Королівстві Вадим Пристайко розповів, що під час візиту президента Володимира Зеленського в Лондон буде підписано нову угоду про стратегічне партнерство між Україною і Великобританією. Він стверджує, що ця угода стосується постійної політичної взаємодії й торгівлі, і порівняю документ із угодою про асоціацію з ЄС.

 

Зеленські в Лондоні: президентське подружжя зустрінеться з Борисом Джонсоном та Кейт Міддлтон