Україна успішно контратакує на Херсонщині, а росія зосереджує наступ на Донбасі — британська розвідка

ЗСУ успішно контратакують росіян на Херсонщині і тримають оборону Сєвєродонецька.

Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

У повідомленні йдеться про те, що росія намагається атакувати Сєвєродонецьк з трьох напрямків, проте українська оборона цю атаку стримує. Тому, малоймовірно, що за останню добу одна зі сторін досягла значних успіхів.

Також поки росія зосереджує свій наступ на центральному секторі Донбасу, вона залишається в обороні на інших флангах.

Нещодавно ЗСУ досягли певних успіхів у контратаці на південно-західній Херсонщині, у тому числі повернувши контроль над східним берегом річки Інгулець. 

В окупованій Херсонській області окупанти примусово узгоджують роботу своєї адміністрації з адміністрацією рф, вводячи російський рубль як законний платіжний засіб і наймаючи російських вчителів для впровадження російської програми та мови в школах.

Британські розвідники вважають, що росія говоритиме про окупацію Херсона як про свідчення покращення управління та рівня життя українського народу.

І додали, що оскільки фронт окупованої зони простягається на понад 500 км, росія та Україна стикаються зі схожими проблемами у підтримці лінії оборони, одночасно звільняючи боєздатні бойові підрозділи для наступальних дій.

В Україні триває 105-й день повномасштабного вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами нашої країни у режимі онлайн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 8 червня