Сто п'ятий день в Україні триває повномасштабне вторгнення рф. Chas News слідкує за головними новинами у режимі онлайн.

18:10 Німеччина ніколи не називала точну дату постачання зброї до України, заявив представник німецького уряду. Про це повідомляє Reuters. «Ясно, що всі постачання, про які ми ухвалили рішення і які анонсували, ми хочемо здійснити якнайшвидше», — додало джерело Reuters.

16:20 У вищому держдумі росії зареєстровано законопроект про скасування визнання незалежності Литовської Республіки.

15:40 У Запорізькій області Україна та РФ обмінялися тілами загиблих за формулою «50 на 50». Із 50-ти наших захисників 37 – оборонці «Азовсталі».

14:45 У Бахмуті Донецької області російські окупанти завдали ракетного удару по будівлях, де ховалися люди. Рятувальники розбирають завали. Попередньо, є постраждалі.

14:40 У Кремлі кажуть, що зустріч президента Росії Володимира Путіна та президента України Володимира Зеленського зараз неможливо підготувати.

13:45 Дмитро Кулеба, мініст Україна не сприймає альтернативи статусу кандидата на вступ в ЄС, ніяких сурогатів

13:35 Невідомі зламали прямий онлайн-ефір російського радіо Коммерсант-FM. Зараз там грає гімн України та антивоєнні пісні та народна Червона калина. Треки йдуть по колу.

12:41 Підполковнику Збройних сил рф повідомили про підозру у порушенні законів і звичаїв війни (частина 1 статті 438 КК України). Окупант віддавав накази про жорстоке поводження із затриманими цивільними у Конотопі Сумської області. Про це у Telegram повідомляє Офіс генерального прокурора.

12:16 Протягом останніх днів у владних колах нашої країни почали говорити про купівлі системи «Залізний купол» у Ізраїлю. Chas News пояснює, як працює ізраїльська система протиповітряного захисту та чи зможе вона допомогти Україні.

11:02 Незважаючи на бойові дії, аграрії успішно провели посівну кампанію в Україні. Деталі історії за посиланням

10:20 Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що станом на 8 червня українські захисники та захисниці ліквідували вже 31,5 тис. російських окупантів. 

10:12 Норвегія передала Україні 22 самохідні гаубиці М109 калібром 155-мм, включаючи запасні частини, боєприпаси та інше спорядження. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Норвегії.

09:47 ЗСУ успішно контратакують росіян на Херсонщині і тримають оборону Сєвєродонецька. Про це йдеться у щоденному звіті британської розвідки.

09:07 Ремонт єдиного російського авіаносця, флагмана Військово-морського флоту рф та Північного флоту «Адмірал Кузнєцов», затягнеться щонайменше до 2024 року. Деталі історії за посиланням.

08:31 США та союзники ведуть роботу над тим, щоб якнайшвидше передати Україні протикорабельні ракети. Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на високопоставленого американського чиновника у Білому домі.

08:21 Більше ніж 741 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. Станом на ранок 8 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося 263. Зросла кількість поранених  478.

07:41 Поглянути на карту бойових дій в Україні станом на 8 червня можна за посиланням.

07:20 Особовий склад противника деморалізований. За наявною інформацією, у підрозділах зі складу 106-ї та 76-ї повітряно-десантних дивізій військовослужбовців, які відмовились від подальшої участі у бойових діях повертають з Луганської області на територію рф. Повідомляють у Генштабі ЗСУ.