Україна визначила в Чорному морі коридор для суден в обхід території російських навчань
ВМС ЗСУ

Україна визначила в Чорному морі коридор для заходу суден в українські порти. Шлях обминає територію російських військових навчань.

В Мінінфраструктури зазначають, що підтвердили безпечність морського коридору між західною межею району незаконних навчань РФ та Дністровською банкою.

«Ми не допустили блокування роботи чорноморських портів України. Визначений завдяки проведеному дослідженню коридор гарантує суднам безпечний прохід Одеською затокою», — заявив Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України.

Він додав, що за минулу добу трафік торгових кораблів був безперебійним завдяки рекомендаціям.

Щоб допомогти суднам більш надійно прокладати маршрут, незабаром створять великомасштабну врізку на навігаційні карти із детальною інформацією щодо стану глибин в морському коридорі.

Також для чіткого встановлення меж морського шляху визначили координати віртуальних засобів навігаційного обладнання.

Раніше Chas News писав, що Росія заблокувала рекомендовані морські шляхи до торгових портів Одеської затоки під приводом військових навчань. Україна назвала це загрозою судноплавству.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна просить зустрітися з РФ та державами-учасницями Віденського документа протягом 48 годин