Українець подав до суду на Алека Болдуїна після смерті своєї подруги на зйомках «Іржі»
Facebook

Член знімальної групи фільму «Іржа» (Rust) Сергій Свєтной подав до суду проти ключових фігур знімальної групи після смерті на майданчику оператора Галини Хатчінс.

Про це повідомляє CNN.

Позов спрямовано зокрема проти продюсера та виконавця головної ролі Алека Болдуїна, помічника режисера Девіда Холлса, фахівця із зброї Ханни Рід.

Свєтной, який був у команді головним фахівцем з освітлення, вказує, що на зйомках не дотримувались заходів безпеки щодо зброї. І це призвело до трагічної загибелі його подруги — оператора Галини Хатчінс.

Як повідомляв Сhas News, під час зйомок фільму актор Алек Болдуїн випадково застрелив оператора Галину Хатчінс та поранив режисера Джоела Соузу.

Пістолет актору передав помічник режисера Девід Холлс, вказавши, що він — «холодний», тобто заряджений холостими набоями. Втім, один виявився бойовим.

Виявилось, що Холлс і раніше мав інцидент зі зброєю, після чого його звільнили.

Хто такий Сергій Свєтной

Сергій Свєтной народився у Німеччині, виріс в Україні. В Києві він працював у компанії Patriot, яка займається кінозйомками. Зараз він проживає у Лос-Анджелесі і працює в Голлівуді.

Свєтной є фахівцем зі світла, оператором та фотографом.

Загибла Галина Хатчінс була близькою подругою Сергія. Вони працювали разом на зйомках дев’яти картин.

«Я працював з нею майже на всіх її фільмах. Іноді ми ділили їжу та воду. Ми знімали під палючим сонцем і мерзли в снігах. І ми дбали одне про одного. Так, я можу сказати з упевненістю на 100%, що вона була моїм другом», — написав Свєтной у Facebook після інциденту.

У тому ж пості він емоційно звернувся до продюсерів. Він заявив, що причиною трагедії стала халатність.

«З метою економії ви берете не зовсім кваліфікованих людей на дуже складну і небезпечну роботу. І наражаєте на ризик інших людей, які знаходяться поруч, і себе», — написав фахівець.

Зараз у позові Свєтной зазначає, що недбалість спричинила у нього сильні емоційні переживання. Раніше він розповів, що тримав Галину на руках, поки вона вмирала, а її кров була на його руках.

Крім того, куля, що вразила Хатчінс, ледь не влучила і у нього.

У позові стверджується, що на майданчику не впровадили та не підтримували галузеві стандарти зберігання та контролю над вогнепальною зброєю. Її просто залишали без нагляду.

«Я вважаю, що у нас були професіонали на всіх ділянках, крім департаменту, який займався зброєю. Не може 24- літня дівчинка бути професіоналом у цій справі», — написав Свєтной.

Водночас Джейсон Боулз, адвокат Ханни Рід, каже, що фахівця зі зброї підставляють.

Позов Свєтного є першим цивільним позовом через інцидент на зйомках «Іржі». Раніше фахівці припускали, що таких позовів може бути багато, а компенсації можуть скласти мільйони доларів.

«Вона була моїм другом». Алек Болдуїн вперше розповів журналістам про смерть українки на зйомках (відео)