Українка стане однією з двох перших арбітрів-жінок на матчах чоловічого чемпіонату світу з футболу
Getty Images

Українка Катерина Монзуль стане однією з двох перших арбітрів-жінок, що працюватимуть на матчах чоловічого чемпіонату світу. Йдеться про ігри кваліфікації на ЧС-2022, яка стартувала на цьому тижні.

Про це повідомляє сайт ФІФА.

27 березня француженка Стефані Фраппар проведе матч відбору ЧС-2022 Нідерланди — Латвія в Амстердамі.

А Катерина Монзуль працюватиме 28 березня на матчі  Австрія — Фарерські острови у Відні. Асистуватимуть їй чоловіки-співвітчизники — Олександр Жуков та Віктор Матяш, четвертий суддя — Денис Шурман.

«Фраппар і Монзуль вже працювали на кількох важливих поєдинках у чоловічих змаганнях. Але вперше проводити ігри кваліфікації чемпіонату світу є особливою подією, і тут є чим пишатися. Фраппар і Монзуль дуже багато працювали останніми роками, і ці призначення є визнанням їхньої чудової роботи», — П'єрлуїджі Колліна, голова Комітету арбітрів ФІФА, який свого часу очолював суддівський корпус в Україні.

Монзуль працювала на фіналі чемпіонату світу серед жінок 2015 року, а зараз регулярно обслуговує матчі чоловічої української Прем'єр-ліги. Її регулярно запрошують на єврокубкові турніри та змагання національних збірних.

На фото — Монзуль під час роботи на грі Ліги Європи між бельгійським «Гентом» і «Слованом» Ліберець (Чехія) 3 грудня 2020 року.

Збірна України стартувала у відборі на ЧС-2022 року з приємно несподіваних 1:1 із Францією. Сhas News розповів головне про цей матч з чинними чемпіонами світу у цитатах.

Колишнього президента ФІФА відсторонили від футболу ще майже на сім років