Українська «оборонка» за 2023 рік виросла у шість разів — Камишін

Українська оборонна промисловість за 2023 рік виросла у шість разів, але попри нарощування виробництва боєприпасів, їх недостатньо.

Про це на форумі «Україна. Рік 2024» повідомив Олександр Камишін, міністр з питань стратегічних галузей промисловості.

«Минулого року ми побачили в масштабній справі в повітрі дрони, ми побачили їх на морі. Цей рік буде роком, коли ми побачимо їх на землі. Цього року ми будемо більше чути про наземні системи», — заявив міністр.

Він зазначив, що загалом українська оборонна промисловість складається з 500 підприємств, які працюють над конструювання, ремонтом, виробництвом і обслуговування всього, що працює на українську армію. За словами Камишіна, це близько 400 приватних компаній та 100 — державних.

Втім, міністр стратегічних промисловостей наголосив, що попри нарощування виробництва, потреби фронту не задовольняються в повному обсязі.

Нагадаємо, раніше міністр цифрової трансформації, віцепремʼєр Михайло Федоров заявив, що у 2024-му Україна досягне мети виробництва 1 млн дронів на рік.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна має потужний і сильний план воєнних дій на 2024 рік — Умєров