«Українська правда» заявила про тиск на редакцію після розслідування «Непридатні»

У вівторок, 14 травня видання «Українська правда» заявила про погрози, які отримав керівник відділу розслідувань цього інтернет-видання Михайло Ткач.

«Михайло Ткач отримав повідомлення від адресата, який представився Олександром Cлобоженком, з пропозицією «укласти мирову» за грошову винагороду. Текст повідомлення закінчується словами «Не советую тянуть с ответом. Воевать я тоже умею»,  вказує редакція.

За цим же повідомленням, 13 травня на електронні пошти щонайменше 10 співробітників видання надійшли листи з погрозами: «Я уже писал об этом Ткачу, но видимо до него не дошло, сделаю попытку донести мысль в последний раз. Иногда умение вовремя закрыть рот спасает жизни. Мое предложение закрыть вопрос миром в силе, я жду ответ. С.»

В УП розцінили такі дії як спробу впливу і залякування, тож звернуться до правоохоронних органів із заявою про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності.

Редакція вже звернулась до правоохоронних органів із заявою про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності і попросила встановити особу відправника цих листів.

Нагадаємо, згаданий пан Слобоженко нещодавно став героєм розслідування «Непридатні». 25-річний бізнесмен, блогер і мільйонер, за документами, визнаний непридатним до військової служби, однак активно займається спортом. Він також відомий перегонами, які влаштовували у Києві та деякі з яких закінчувались ДТП. Заробляє він на рекламі, трафіку й арбітражі. Також публічно він заявляє, що допомагає війську.

Нагадаємо, раніше Держдеп США вніс телемарафон «Єдині новини» до звіту про порушення прав людини.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ причетна до стеження за журналістами Bihus.Info (фото, відео