Українські прикордонники підтвердили, що «вагнерівці» залишають Білорусь

Українські прикордонники та розвідка фіксують відтік російських найманців з території Білорусі.  А після інформації про загибель ватажка бойовиків ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина в авіакатастрофі він може посилитися.

Про це у коментарі «Українські правді» розповів речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко.

Демченко також сказав, що «вагнерівці», як і раніше, не становлять значної загрози для України.

Раніше білоруська служба «Радіо Свобода» повідомила, що 1 серпня у Білорусі активно демонтують табір бойовиків ПВК «Вагнера» у селі Ціль під Осиповичами. 

Напередодні після падіння літака Пригожина і повідомлень про його ймовірну смерть Центр національного спротиву (ЦНС) повідомив, що частина «вагнерівців» готується залишити Білорусь. Станом на 24 серпня моніторингова група «Беларускі Гаюн» не бачить ознак, що найманці виходять із бази біля Осиповичів.

24 червня «вагнерівці» на чолі з Пригожиним припинили свій одноденний заколот після переговорів останнього з білоруським диктатором Олександром Лукашенком. Очільник кремлівського режиму путін тоді дав «вагнерівцям» три варіанти дій, серед яких — заслання до Білорусі.

За кілька днів з’явилися повідомлення, що в Білорусі почали розгортати табори для їхнього розміщення, а незабаром було опубліковано супутникові знімки ймовірного польового табору ПВК.

 Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Телефон Пригожина знайшли на місці падіння літака — ЗМІ