Українські страховики тимчасово не покриватимуть військові ризики у авіастрахуванні

Українські страхові компанії тимчасово не покриватимуть військових ризиків у авіаційному страхуванні. 

Відповідне повідомлення компанії отримали від перестрахувального брокера Ллойда (Велика Британія), заявив Анатолій Іванців, директор страхової компанії «Експо Страхування», передає «Інтерфакс-Україна».

Іванців зазначив, що це стосується лише військових ризиків за договорами відповідальності та страхування КАСКО. Решта ризиків залишаються покритими, як і раніше.

«Якщо унаслідок військових дій постраждає літак, то страхова компанія і перестраховики не покриватимуть цей збиток, причиною якого стали військові дії. Якщо раптом літак буде збитий і впаде на житловий будинок, місто, завод тощо і завдасть шкоди третім особам, то з покриття відповідальності перед третіми особами також виключається ризик покриття внаслідок військових дій», — уточнив директор страхової компанії.

На його думку, лізингодавці, знаючи, що такі ризики не будуть покриті проситимуть авіакомпанії, яким дали у лізинг літаки, вивести їх за межі небезпечної території.

А компанії, у яких є свій авіапарк у власності, можуть продовжувати польоти на свій страх і ризик.

«Я так думаю, що для того, щоб стабілізувати ситуацію, потрібно державі, Міністерству фінансів створити тимчасовий спеціальний фонд, на якому зафіксувати певну суму грошей і дати авіакомпаніям державну гарантію з покриття військових ризиків в обов'язковому авіаційному страхуванні, і тоді все заспокоїться», — зазначив Іванців.

У неділю, 13 лютого, Олексій Гончаренко, нардеп від фракції «Європейська Солідарність», заявив, що з 16:00 14 лютого в Україні можуть призупинити повітряний рух.

Згодом у Міністерстві інфраструктури заявили, що небо над Україною не закриватимуть.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США попередили Ізраїль, що російські війська можуть вторгнутися в Україну 15 лютого — ЗМІ