Український борщ внесли до переліку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО
Shutterstock

Елемент «Культура приготування українського борщу» внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Таке рішення ухвалили 1 липня на п'ятому позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини за зверненням МКІП.

«Борщ — елемент соціальної інтеграції та згуртованості, яка служить об'єднанню народу України, незалежно від віку, статі чи походження», — зазначили у міністерстві культури.

Питання українського борщу мали розглянути в ЮНЕСКО у 2023 році, але через напад рф культурна спадщина України опинилась під загрозою. Тому номінацію вирішили включити до переліку якнайшвидше.

«Ми із задоволенням будемо ділитися борщем і його рецептами зі всіма цивілізованими країнами. Та й з нецивілізованими теж, щоб у них було хоч щось світле, смачне та українське», — написав у Facebook міністр Олександр Ткаченко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Вони всі й*бнуті»: Клопотенко прокоментував російську маячню про борщ та «нацизм»