Український літак Ан-12, який розбився у Греції, перевозив оборонний вантаж із Сербії у Бангладеш

На борту транспортного літака Ан-12 української компанії Meridian, який розбився у Греції в ніч проти 17 липня, знаходився військовий вантаж.

Про це повідомив Небойша Стефанович, міністр оборони Сербії.

«Літак перевозив 11,5 тонни продукції нашої оборонної промисловості. Покупцем виступило міністерство оборони Бангладеш», — розповів він, уточнивши, що йдеться, зокрема, про освітлювальні та навчальні боєприпаси для мінометів.

Замовником було Міністерство оборони Бангладеш, підкреслив Стефанович, наголосивши, що заяви про те, що Сербія бере участь в озброєнні сторін війни в Україні, є неправдою.

Нагадаємо, український літак Ан-12БК розбився 16 липня ввечері близько 23:00 біля грецького міста Кавала і летів з Ніша в Амман. Літак вилетів з Ніша, але приблизно на півдорозі через Егейське море повернув назад у бік материка.

Екіпаж складався із восьми громадян України. Всі вони загинули. Попередня причина аварії  відмова одного із двигунів. 

Сьогодні вранці грецькі служби почали розслідування на місці аварії, де все ще спостерігається дим. Мешканцям заборонили доступ до цієї частини та порадили залишатися в будинках через побоювання можливих вибухів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.