Українську енергетику активно атакують з початку війни

З початку війни кількість кібератак та енергетичну інфраструктуру значно збільшилась. Якщо за весь 2021 рік їх було зафіксовано біля 900 тисяч, то з початку війни, тобто за півтори місяці, їх кількість склала більше 200 тисяч. Про це повідомив заступник міністра енергетики Фарид Сафаров. Окрім того, він додав, що цифрову інфраструктуру міністерства енергетики лише за останній тиждень намагались атакувати більше 20 тисяч разів.  

Chas News вчора розповідав про нову атаку на українські енергосистеми. Сьогодні розкрили її подробиці. Планувалось, що в результаті її успіху майже 2 млн українських споживачів могли б залишитись без електрики наприкінці минулого тижня.

Саме енергетичний сектор як один з об’єктів критичної інфраструктури став метою хакерських атак з початку війни. За словами Сафарова, серед інших задач останньої атаки була спроба завадити підключенню української енергосистеми до європейських мереж. Проте остання атака була успішно відбита, завдяки силам українських фахівців та підрозділу CERT-UA.

Наразі достеменно відомо, що за останньою атакою стоїть угрупування Sandworm, пов’язане із спецслужбами росії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни подали позов до Netflix через призупинення роботи