Українців попередили про небезпечність використання додатка Zello

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ закликає перестати користуватися додатком для соціального радіо Zello. За даними українських спецслужб, цей додаток використовують для ідентифікації українців та подальшого отримання розвідувальних даних.

Одночасно з цим російський проєкт захисту цифрових прав Роскомсвобода повідомляє, що ФСБ почала не лише звертати увагу на учасників Telegram-чатів та антивоєнних Telegram-каналів, але й до деяких приходити з обшуками, по результатам яких конфісковувати техніку. При цьому представники російських спецслужб погрожували кримінальною відповідальністю, в тому числі —звинуваченнями в державній зраді.

За даними Роскомсвободи, ФСБ звернула увагу на учасників чатів «Кіберпартизани», Cyber Ddos та Stop Russian war. В першу чергу, спецслужби цікавлять проекти, в яких закликають учасників писати коментарі в соцмережах та аналізувати контент зламаних сайтів.

При цьому теоретично можна приховати власні персональні дані в Telegram, якщо в профілі сховати свій номер телефону. Проте людину можна відстежити через її зв’язки з іншими користувачами, в яких номер телефону не прихований чи через інші соцмережі.

Раніше Chas News повідомляв, що на початку березня Роскомнадзор озвучив вимоги до сервісу, в яких вимагав заблокувати канали та боти, що допомагають шукати загиблих та полонених.

Розробник гри World of Tanks заявив, що йде з російського та білоруського ринків. Але це не зовсім так