Українців знову попереджають про віялові відключення світла

У середу та четвер, 19 та 20 жовтня, у різних областях України можливі віялові відключення електрики, аби спростити процес відновлення зруйнованої інфраструктури.

На цьому в ефірі національного телемарафону наголосив Олександр Харченко, радник міністра енергетики України.

«Ми сьогодні з колегами намагалися вдень порахувати, що пошкоджено, й, на жаль, за новими даними, близько 40% загальної інфраструктури та наших потужностей, що генерують, дійсно серйозно пошкоджені. Триває робота з відновлення та ремонту, але дива можливі певною мірою. Тому слід очікувати, що сьогодні-завтра будуть не лише аварійні, а й планові відключення, аби не перевантажувати мережу», — заявив Харченко.

Оновлено від 21:20

Кирило Тимошенко, заступник голови Офісу президента в ефірі телемарафону заявив, що 20 жовтня по всій території України запроваджуватимуть обмеження на користування електроенергією. 

«Щойно провели нараду щодо Міненерго, Міненергетики, керівників обладміністрацій. Завтра по всій території України вводитимуться обмеження на користування електроенергією, перш за все вони стосуватимуться підприємств та заводів. Але це стосуватиметься й населення. Завтра буде важкий день. Це стосується кожної області», — наголосив Тимошенко.

Також він закликав українців починаючи зменшити користування електроенергією з 7:00 до 23:00 години.

І додав, що у Офісі президента розробили план і звертатимуться до міжнародних партнерів щодо допомоги з додатковими генераторами.

Нагадаємо, 19 жовтня росія продовжила завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури України. Загалом з 10 жовтня зруйновано 30% українських електростанцій.

В Офісі президента заявили, що всім українцям потрібно бути готовим до вимкнення води, світла або тепла.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна припиняє експорт електроенергії у Європу через ракетні обстріли