Україну відвідають президентка Єврокомісії, канцлер Австрії та глава дипломатії ЄС

В Україну протягом тижня приїдуть президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, високий представник ЄС Жозеп Боррель та канцлер Австрії Карл Негаммер.

Про це у Twitter написав речник Єврокомісії Ерік Мамер.

«Президент Урсула фон дер Ляйн та Жозеп Боррель поїдуть цього тижня до Києва, щоб зустрітися з президентом Зеленським перед подією #StandUpForUkraine у суботу у Варшаві», — йдеться в дописі.

Австрійський канцлер Негаммер теж відвідає Україну «найближчими днями», щоб зустрітися з Зеленським. Про це повідомили у федеральній канцелярії Австрії, пише Der Standard.

«Ціль (візиту — Прим. ред.) полягає у тому, щоб продовжувати надавати максимально можливу гуманітарну і політичну підтримку Україні», — зазначили у відомстві.

Раніше під час війни в Україну вже приїжджали очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола, а також спікери країн Балтії.

Вперше європейські високопосадовці відвідали Київ 15 березня. Тоді із Зеленським зустрілися прем'єри Польщі, Чехії та Словенії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Росія перетворила право вето на право смерті». Зеленський у Радбезі ООН закликав до реформи ООН