«Укроборонпром» перевірятиме свого топменеджера на зв’язки з Росією

Державний концерн «Укроборонпром» розпочав службове розслідування можливих зв’язків одного з керівників концерну з російськими спецслужбами.

Про це повідомляє пресслужба концерну.

Фірма перевіряє повідомлення нардепа від депутатської групи «Довіра» Андрія Кота. Він озвучив її 4 березня під час пленарного засідання Верховної Ради України. Обранець заявив про «явну приналежність» заступника гендиректора «Укроборонпрому» з маркетингу та збуту Михайла Морозова до російських спецслужб. Нардеп каже, що діяльність менеджера «як керівника тодішнього спецекспорту «Прогрес» з однією з країн Південної Азії завдала Україні збитків».

«Метою службового розслідування є сприяння парламентському контролю та отримання достовірної і об’єктивної інформації щодо звинувачень на адресу пана Морозова», — повідомляє концерн.

На час службового розслідування Морозов буде у відпустці та не виконуватиме службові обов’язки.

Довідка

Chas News повідомляв, що к 2021 році ДК «Укроборонпром» трансформують у холдингові компанії. Вони працюватимуть за принципами корпоративного управління.

НАБУ оголосило про завершення розслідування щодо одного з підозрюваних у справі про корупційну схему поставки товарів підприємствам «Укроборонпрому» з використанням ТОВ «Оптимумспецдеталь» та інших підприємств.

Стало відомо, коли ліквідують «Укроборонпром»