«Урод у погонах». Білоруса засудили за образу міліціонера в інтернеті
Сторінка «ВКонтакте» Миколи Чернявського

У білоруському місті Городок громадянина Білорусі засудили на 1,5 роки за слова «урод у погонах» про міліціонера в одному з Telegram-каналів.

Про це повідомляють позбавлений реєстрації правозахисний центр «Весна»  та Tut.by.

33-річного жителя Городка звинуватили за двома статтями Кримінального кодексу Білорусі — 369 (образа представника влади) і 365 (втручання в діяльність працівника внутрішніх справ).

15 грудня Районний суд засудив чоловіка до 1,5 року колонії загального режиму. При цьому судді зобов'язали його виплатити моральну компенсацію потерпілому співробітнику МВС у розмірі 500 біл. руб.

«У Новий рік без диктатури!». У містах Білорусі пройшов «Марш свободи», 170 затриманих

Мати Миколи Чернявського каже, що її син не погрожував міліціонеру і не втручався в його діяльність. «На суді Микола щиро вибачався за ці слова», зазначила жінка. За її словами, Чернявський вжив фразу «урод у погонах» в інтернет-спілкуванні з кимось у чаті.

«Як людина я тобі прощаю, але як міліціонер — ні», — відреагував на вибачення Чернявського «потерпілий» міліцейський.

Матір обвинуваченого підкреслила, що моральну шкоду співробітнику МВС сім'я компенсувала ще до оголошення вироку.

Мати Чернявського живе зі своєю 77-річною матір'ю і працює викладачем у школі. За її словами, вона продала всі золоті прикраси, щоб оплатити роботу адвоката.

Сам Микола Чернявський раніше проживав із матір'ю та бабусею, працював у військовій частині, а потім кілька років працював неофіційно. Вже протягом місяця він перебуває у вітебському СІЗО-2. Родичі Чернявського планують оскаржуватимуть вирок суду.

Chas News повідомляв, що ЄС схвалив третій пакет санкцій проти Білорусі.

Напередодні у придушенні протестів у Білорусі взяли участь ексберкутівці.

Лукашенко vs народ. У Білорусі люди вийшли на марші проти режиму «президента»