Урочиста церемонія закриття. Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив переможців
Facebook-сторінка Odesa International Film Festival

З 25 вересня до 3 жовтня в онлайн-форматі в Україні пройшов 11-й Одеський міжнародний кінофестивалю (ОМКФ). 3 жовтня журі на церемонії закриття оголосило імена переможців.

Про це стало відомо з Facebook-сторінки ОМКФ-2020.

 

Вітаємо переможців 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю! 🏆 Конкурс європейських документальних фільмів 🎬...

Posted by Odesa International Film Festival on Saturday, October 3, 2020

У конкурсі європейських документальних фільмів найкращим фільмом стала кінострічка «Воєнні канікули» (режисер Моріц Шульц). Картини «Земля Ґеварa» (режисер Кутайба Баргамджі) та «Перед оркестром» (режисер Анна-Карін Ґренрос) журі нагородило спеціальними дипломами.

А от найкращим українським повнометражним фільмом журі визнало кінострічку «Бєс» (режисер Єгор Трояновський). Український фільм «Чачьо» (режисер Віталій Гавура) переміг у номінації «Найкращий короткометражний фільм».

Короткометражний фільм «Прощавай, Головін» (режисер Мат’ю Ґрімар) та повнометражний фільм «Не все буде добре» (режисер Адріан Пірву, Олена Максьом) виграли у національному конкурсі. Приз глядацьких симпатій отримав повнометражний анімаційний фільм «Віктор_Робот» (режисер Анатолій Лавренишин)

Журі також визначило найкращі акторську і режисерську роботи — відповідно Марія Хомутова за роль у стрічці «Двоє» (режисер Владислав Вітрів) та Адріан Пірва й Олена Максьом за стрічку «Не все буде добре» перемогли.

У міжнародному конкурсі журі ОМКФ присудило ґран-прі фільму «Вечеря в Америці» (режисер Адам Ремейер). Найкращим фільмом визнано «Атлантиду» Валентина Васяновича. А переможцями у номінації за найкращу акторську роботу став ансамбль акторок з фільму «Материнство» (режисер Маура Дельперо). Найкращим режисером став Фабріс дю Вельс за фільм «Обожнювання».

Спеціальної згадки журі відзначені фільми «Служителі» (режисер Іван Остроховський) і «Ти помреш у двадцять» (режисер Амджаж Абу-Алала).

Подивитись церемонію закриття 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю можна на YouTube-каналі ОМКФ

Довідка

8 вересня фільм Валентина Васяновича «Атлантида» переміг на Венеційському кінофестивалі у програмі «Горизонти». А 24 вересня Український оскарівський комітет висунув стрічку на премію «Оскар-2020» за найкращий фільм іноземною мовою від України.

Ролі у фільмі зіграли лише непрофесійні актори — ветерани АТО, волонтери, солдати ЗСУ. Одну з головних ролей зіграв Андрій Римарук — колишній розвідник, який пройшов війну на Донбасі і зараз працює у фонді «Повернись живим». Також знімались парамедик Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк. Зйомки стрічки відбувалися здебільшого в Маріуполі в січні-березні 2018 року.

Раніше ми писали, що голівудські режисери закликають Сенат врятувати кінотеатри.

Не «Тенетом» єдиним. Сім найочікуваніших прем’єр осені