Урядовці з України та Польщі зустрінуться для розвʼязання проблеми на кордоні

Урядовці з України та Польщі 28 березня зустрінуться у Варшаві для розв'язання проблеми блокади польсько-українського кордону.

Про це на пресконференції сказав прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

«Я хотів би, щоб усі усвідомлювали, в який історичний момент ми повинні приймати рішення, коли ми говоримо про наші стосунки з сусідами, нашу позицію, а також внутрішню ситуацію, ситуацію на кордоні з Україною, фермерів, протести. Мусимо знайти спільне розвʼязання, щоб зберегти інтереси польських фермерів», — заявив Туск.

Тим часом польська влада включить прикордонні переходи з Україною, окремі ділянки доріг і залізничних колій до переліку критичної інфраструктури. Це дозволить, щоб військова допомога, техніка, боєприпаси, гуманітарна та медична допомога надходили українській стороні без затримок.

Дональд Туск також прокоментував антиукраїнські гасла, які лунали під час протестів на кордоні.

«Я ніколи не погоджуся з одним — ми не можемо дозволити тим, хто відкрито і безсоромно підтримує путіна, служить російській пропаганді та дискредитує польську державу, нас, поляків, скориставшись протестами фермерів на кордоні», — сказав він.

Нагадаємо, перед цим президент Володимир Зеленський запросив польського прем'єра Дональда Туска та президента Анджея Дуду провести переговори на спільному кордоні. Президент Польщі ідею перемовин між урядами підтримав.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Польщі продовжили термін перебування українських біженців до 30 червня