В АРМА прокоментували вручення підозр керівництву у привласненні великої суми грошей
УНІАН

В АРМА прокоментували вручення підозр керівництву агентства у привласненні $400 тис.

«За ухвалою, яку слідство вважає підробленою, АРМА повернуло фізичній особі 395 тисяч доларів. Саме цієї ухвали не було в Реєстрі судових рішень. Водночас правоохоронці розслідують ще одну справу, в рамках якої АРМА повернуло власнику понад 100 тисяч євро. Та ухвала наявна в Реєстрі, жодних питань по ній не було», — заявив Chas News Володимир Павленко, заступник голови АРМА.

Раніше слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) заявили, що у співпраці з СБУ встановили, що протягом серпня-грудня 2020 року т. в. о. голови АРМА, його заступник, начальник управління у змові з адвокатами та фізособою заволоділи коштами, які передали в управління АРМА.

Перед цим Володимир Павленко у великому інтерв’ю Сhas News так пояснював історію про «втрачені» кількасот тисяч доларів.

«Справді, були кошти, передані нам правоохоронними органами. Вони лежали на депозиті, допоки не відбулося скасування арешту. І попри те, що судові документи, які надходили до нас, підозри в автентичності не викликали, як виявилося, вони не були пов’язані з безпосередніми власниками», — розказав Павленко.

За його словами, АРМА перерахувало кошти на вказаний у документах рахунок, після чого до агентства надійшли претензії від інших «власників». Проблеми, мовляв, не було б, якби АРМА керувалося тим, що виконувати рішення суду повинно не суворо в триденний термін, як вимагав закон на той час, і навіть не в десятиденний, як зараз, але лише за наявності судового рішення в Реєстрі судових рішень. А його оновлення відбувається з певним часовим лагом.