В Австрії поліцейські затримали можливого спільника терориста
Getty Images

Можливого спільника ісламіста, який влаштував в листопаді 2020 року стрілянину в центрі Відня, затримали в Австрії. Про це повідомила в суботу, 10 квітня, офіційний представник прокуратури у Відні, передає Mccourier.

За повідомленнями австрійських ЗМІ,  підозрюваний — 21-річний чоловік з австрійським паспортом і єгипетськими корінням. Його затримали вранці 9 квітня в квартирі його батьків в передмісті Відня. Нині слідство з’ясовує, чи брав він безпосередню участь в підготовці теракту або лише знав про нього.

Теракт у Відні в листопаді 2020 року

Теракт у Відні відбувся ввечері 2 листопада. Тоді кілька злочинців відкрили вогонь у шести різних місцях міста. В результаті теракту загинули четверо людей — двоє чоловіків і дві жінки. Ще 17 осіб, в тому числі один 28-річний поліцейський, отримали поранення і зараз знаходяться в лікарнях. Семеро постраждалих були у критичному стані. https://chas.news/news/islamska-derzhava-vzyala-na-sebe-vidpovidalnist-za-terakt-u-vidni

Під час теракту у Відні поліцейські вбили одного з терористів. За даними МВС Австрії, це 20-річний Фейзулай Куйт. Його раніше судили за спробу виїхати до Сирії, аби вступити до терористичного угруповання «Ісламська держава».

3 листопада в місті Санкт-Пельтен в федеральній землі Нижня Австрія в рамках розслідування справи про теракт затримали двох людей. Пізніше в місті Лінц на півночі Австрії затримали ще одного підозрюваного в терактах у Відні.

За даними прокуратури, нині в зв’язку з терактом у Відні під вартою перебувають дев’ять людей. При цьому обвинувачення проти них не висунули досі.

Поліція заарештувала ще двох підозрюваних у зв’язку з нападом у Відні