В Австрії призупинили вакцинувати препаратом AstraZeneca через смерть пацієнтки
Getty Images

Австрійська влада призупинила щепити COVID-вакцинами від AstraZeneca в якості запобіжного заходу при розслідуванні смерті однієї людини і хвороби іншої після щеплень.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Федеральне управління з безпеки в охороні здоров'я (BASG) отримало два повідомлення у зв'язку з вакцинацією з однієї партії вакцини AstraZeneca в районній клініці Цветтль, що у землі Нижня Австрія», — йдеться в повідомленні управління.

У відомстві кажуть, що одна 49-річна жінка померла в результаті важких порушень процесу згортання крові, а у 35-річної жінки розвинулася тромбоемболія легеневої артерії. Наразі вона одужує.

У BASG підкреслили, що зараз «немає доказів причинно-наслідкового зв'язку з вакцинацією». Обидві жінки працювали медсестрами в клініці Цветтль, повідомила низка австрійських ЗМІ.

У BASG заявили, що згортання крові не є серед відомих побічних ефектів вакцинації. Управління проводить розслідування, щоб повністю виключити будь-який можливий зв'язок з вакцинацією.

«В якості запобіжного заходу решту запасів партії цієї вакцини більше не використовують для вакцинації», — додали в BASG.

30 січня регулятор ЄС схвалив вакцину AstraZeneca. Він заявив, що вона ефективна та безпечна у використанні. Під час досліджень були короткочасні побічні реакції. Однак про проблеми зі згортанням крові не повідомлялося.

Напередодні AstraZeneca продала свій пакет акцій в Moderna за $1,2 млрд. 

Chas News повідомляв, що у Німеччині дозволили вакцинувати препаратом AstraZeneca людей, старших 65 років. 

Посол Великобританії наголосила, що куплена Україною вакцина Covishield ідентична AstraZeneca