В «Азові» назвали умови, за яких погодяться на евакуацію з Маріуполя

Захисники Маріуполя не будуть здаватися у полон, але готові евакуюватися з міста за підтримки третьої сторони.

Про це заявив Святослав Паламар, заступник командира полку «Азов».

За його словами, сьогодні оборонці міста спілкувалися з вищим політичним керівництвом. Давид Арахамія та Михайло Подоляк заявили, що готові приїхати до Маріуполя та провести там переговори щодо евакуації військового гарнізону з представниками російської делегації Володимиром Мединським і Леонідом Слуцьким.

«Ми готові евакуюватися за підтримки третьої сторони з міста Маріуполь зі своєю стрілецькою зброєю для того, щоб врятувати особовий склад, евакуювати поранених і забрати тіла загиблих та поховати їх з почестями на території, не підконтрольній рф», — підкреслив Паламар.

Заступник командиру Азову додав, що росіяни не припиняють спроби штурму Азовсталі, де зараз тримають оборону захисники міста. При цьому у місті помітили техніку з позначкою V, яку імовірно перекинули сюди з Київщини.

Паламар також зазначив, що цивільні, які переховуються на Азовсталі, бояться покинути територію заводу, оскільки росіяни, оголошуючи «режим тиші», не припиняють обстріли.

Нагадаємо, 1 березня російські війська оточили Маріуполь та з того часу постійно ведуть штурм міста. Наразі головний центр оборони наших військових знаходиться на території заводу «Азовсталь».

12 квітня частина морпіхів, які тримали оборону на заводі імені Ілліча, прорвалася до позицій «Азову» на «Азовсталі».

Разом з військовими на території заводи ховаються близько 1000 цивільних, серед яких багато дітей.

Ворожі війська постійно ведуть по «Азовсталі» артилерійські обстріли та скидають надважкі бомби з літаків.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Морпіхи та «Азов» врятували поліцейських та прикордонників з порту Маріуполя — ЗМІ