В Чернівцях пройшов другий тур виборів мера. За підсумками екзит-полів, перемагає Роман Клічук
Sasha-korol

29 листопада у Чернівцях проходив другий тур виборів мера. Поліція зареєструвала 11 заяв і повідомлень, пов’язаних із порушеннями виборчого процесу під час виборів.

За підсумками проведених двома компаніями екзит-полів, у другому турі виборів міського голови перемогу здобуває кандидат від політичної партії «Єдина альтернатива» Роман Клічук. Він випереджає кандидата від партії «Команда Михайлішина» Віталія Михайлішина.

Управління Нацполіції у Чернівецькій області повідомило, що за двома зверненнями слідчі поліції розпочали кримінальні провадження.

Більшість звернень, що надійшли до поліції у період голосування, стосувалися здійснення виборцями фото- і відеофіксації в кабінах для голосування. Також надходили повідомлення про незаконні дії з виборчими бюлетенями та порушення термінів передвиборчої агітаці

Звернення поліцейські внесли до системи єдиного обліку заяв і повідомлень НПУ й перевіряють отриману інформацію.

Охороняли порядок на виборах понад 200 поліцейських. Надзвичайних подій чи грубих порушень законодавства, пов’язаних із виборами Чернівецького міського голови, не було, повідомили в поліції.

Центральна виборча комісія повідомила, що, за інформацією від ТВК, середня явка на виборах міського голови у Чернівцях склала 22,65%. У першому турі виборів, 25 жовтня, в Чернівцях проголосували 29,50% виборців.

Довідка

Згідно з даними порталу «Чесно», Роман Клічук — приватний підприємець. Народився у Чернівцях, 48 років. Освіта вища медична, також навчався в Києво-Могилянській бізнес-школі. З 1997 року займається підприємницькою діяльністю.

У 1998 році заснував та досі володіє ТОВ «Рома», серед видів діяльності якого — гуртова торгівля напоями, виробництво пива.

З 2013 року засновник, власник ТОВ «Гойра груп», яке займається діяльністю ресторанів, наданням послуг мобільного харчування тощо.

Один із співзасновників та активних членів Клубу підприємців Буковини, активно допомагає волонтерському руху, меценат культурних, спортивних та соціальних проєктів.

31 березня на Донбасі можуть пройти місцеві вибори — якщо РФ виведе війська