В Єврокомісії назвали дату впровадження «паспортів вакцинації»

У неділю, 28 березня, Європейська комісія представила «Цифрові зелені сертифікати», що почнуть діяти з 15 червня.

Цей документ затвердили 27 держав-членів Європейського Союзу (ЄС). «Ми можемо бути впевнені, що кожен європеєць, який бажає вакцинуватися, матиме рівний доступ до вакцини. І буде добре, що у нас буде механізм, сертифікат, який демонструє ваш стан», — заявив Тьєрі Бретон, єврокомісар, відповідальний за вакцинацію.

За його словами, документ міститиме дату народження, номер паспорта, QR-код, що засвідчить тип вакцини, якщо людина щеплена, або наявність антитіл, якщо людина перехворіла. «Тих, у кого не було ані вакцини, ані хвороби, ми будемо просити тест на ПЛР», — наголосив Тьєрі Бретон.

Він зазначив, що цей сертифікат можна завантажити на смартфон або надрукувати у паперовій версії, і він діятиме з 15 червня 2021 року.

Єврокомісар спростував примусовий характер цього сертифіката, запевнивши, що його використання залишатиметься «добровільним».

17 березня Єврокомісія представила пропозицію створити «цифровий зелений сертифікат» для сприяння вільному пересуванню громадян в межах ЄС під час пандемії COVID-19. «Цифрові зелені сертифікати» діятимуть у всіх державах-членах ЄС.

Туризм під час пандемії. В ЄС впроваджують «Зелений сертифікат»