«В інтернеті пишуть дурню». Лише 30% медиків із чернівецьких лікарень погодилися вакцинуватися від COVID-19

У міській лікарні №3 в Чернівцях жоден лікар не захотів зробити щеплення від COVID-19, повідомила заступниця голови Чернівецької облдержадміністрації Наталія Гусак.

«У нас є декілька закладів, які... Досить складно навіть почути аргументи медичних працівників, чому вони «за» або «проти» вакцинації (скоріше проти). До прикладу, у нас є міська лікарня № 3, де жоден поки що лікар не виявив бажання вакцинуватися, і в нас є міська лікарня № 4 — де поки троє працівників (захотіли вакцинуватися — Прим. ред.)», — сказала чиновниця.

Гусак зауважила, що в області завжди дуже мало людей хотіло вакцинуватися від будь-яких захворювань.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заперечував, що медики масово відмовляються вакцинуватися від COVID-19.

Міський голова Чернівців пояснив, чому медики не хочуть вакцинуватися CoviShield

Лише 30% медперсоналу чернівецькіх лікарень погодились отримати щеплення від коронавірусу, сказав мер Чернівців Роман Клічук.

НВ цитує його повідомлення, що Чернівці отримали 500 доз вакцин CoviShield, однак прищепили лише 37 людей.

Запущена інформаційна війна проти вакцини, — люди бояться, не довіряють, тому що ця вакцина індійська. А всі розраховували на [американську] Pfizer. Багато хто дивиться телебачення, читає інтернет, не прислухаються до думки [провідних] медиків. В інтернеті пишуть дурню, що це вакцина шкідлива і вона впливає на генотип

Також міський голова озвучив, що у Чернівцях ліжкомісця заповнені на 93%. Однак є резерви у дитячій лікарні і шпиталі для військових. Також місто може розраховувати на допомогу сусідніх райцентрів.

Стосовно дефіциту медперсоналу Клічук сказав, що «катастрофічної проблеми немає», але «медики валяться з ніг». Він додав, що ситуація залишається під контролем. «Представники ОДА та [влади] міста координують ці питання протягом дня навіть, декілька раз. Це [комунікація] по вакцинації, вільним ліжкам, забезпеченню киснем і медикаментами», — сказав мер.

Розгортання польових шпиталів буде розглядатися у разі збільшення числа хворих втричі. «На сьогодні ми можемо впоратися за рахунок тих лікарень, які є на балансі міста, області і районних центрів», — сказав він.

З 1 березня МОЗ віднесло Чернівці та область до червоної зони поширення COVID-19.

Як ми писали раніше, поїзди не їздитимуть до Чернівецької та Житомирської областей із 7 до 12 березня.

Кабмін заборонив роботу громадського транспорту в «червоних» регіонах