В Мінекономіки розповіли, як російський енерготерор вплинув на падіння ВВП України

Ракетні удари по енергоінфраструктурі та викликані ними відключення світла прискорили падіння ВВП України в листопаді до 41%. Про це заявив заступник міністра Денис Кудін під час дискусії Центру економічної стратегії, пише ЛІГА.net.

«Наше очікування по листопаду — мінус 41%. Це суттєво глибше, ніж ми прогнозували раніше. Враховуючи це, наше очікування падіння — це мінус 33,2% по року. Але хороша новина в тому, що енергосистема уже відновилася до рівня жовтня. Це дуже хороші показники», — сказав він.

Нагадаємо, на початку листорада міністер економіки Юлія Свириденко заявила, що удари по енергосистемі у жовтні збільшили падіння ВВП до 39% до жовтня 2021 року, що гірше за показники, які були у вересні-серпні — 35%.

Кудін також зазначив, що за підсумками 2022 року буде зафіксоване падіння економіки на 33,2%, але вже у 2023 році очікується невелике відновлення – на 3,2%. При цьому ситуація в енергетиці залишиться основним ризиком для економічного зростання наступного року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Укренерго розповіли, де найскладніша ситуація з електрозабезпеченням