В Мінську розпочали кримінальне провадження проти дівчини вбитого у Києві активіста Шишова

Управління Слідчого комітету в Мінську порушило кримінальну справу щодо дівчини повішеного глави «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова Божени Жолудь.

Про це в коментарі «Белта» повідомив Сергій Паско, начальник УСК в Мінську.

У Слідчому комітеті Білорусі заявили, що приводом для порушення кримінальної справи стали заяви Божени Жолудь під будівлею посольства Білорусі в Україні, де дівчина загиблого глави «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова закликала «об'єднатися і зі зброєю в руках перемогти режим Лукашенка».

За словами Сергія Паска, 21-річна уродженка Гомельської області Божена Жолудь закликала до масових заворушень і вчинення дій, «спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі».

«За даними слідства, у серпні 2021 року підозрювана, перебуваючи біля посольства Республіки Білорусь в Україні, закликала до масових заворушень, що супроводжується насильством над особистістю і збройним опором представникам влади, тобто до вчинення дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі», — заявив начальник УСК в Мінську.

Паско також додав, що дівчина повішеного керівника «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова визнана підозрюваною за ч.3 ст.361 Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає від двох до п'яти років позбавлення волі.

«Ще один акт міжнародного тероризму». Перші європарламентарі відреагували на смерть Шишова