В Німеччині закликають переглянути домовленості щодо газопроводу з РФ

В Німеччині з огляду на нові деталі отруєння Олексія Навального почали лунати заклики про перегляд домовленостей щодо «Північного потоку-2».

Нагадаємо, 2 вересня, Уряд ФРН оприлюднив заяву про  дослідження, які показали: російський опозиціонер був отруєний речовиною так званої групи «Новачок».

Офіційний Берлін зажадав від Москви пояснень. Проте канцлер Німеччини Анґела Меркель при цьому заявила, що не хотіла б пов’язувати справу Навального з питанням добудови «Північного потоку-2».

Нагадаємо, «Північний потік-2» — це проєкт газогону з Росії в Німеччину через Балтійське море в обхід України. Анґела Меркель бачить в ньому не політичну складову, а можливість забезпечити свою країну енергоносіями і поступово відмовитись від ядерної енергетики.

І от зараз голова комітету Бундестагу із закордонних справ Норберт Реттґен заявив, що реакція ЄС на отруєння Навального має включати й перспективи «Північного потоку-2», інформує DW.

За словами політика, добудова газовий проєкту зараз максимально б заохотила президента РФ Володимира Путіна продовжувати свою політику, наслідки якої ми бачимо. «Ми повинні проводити жорстку політику і апелювати тим єдиним, що розуміє Путін. А це продаж газу», - заявив Реттґен. Ще раніше скасувати будівництво «Потоку-2» закликали представники німецьких «зелених».