В одній із єпархій УПЦ МП знайшли ноутбук з дитячою порнографією — ЗМІ
СБУ

У Чернівецько-Буковинській єпархії Української православної церкви (МП) знайшли ноутбук з дитячою порнографією. Про це із посиланням на власні джерела повідомив портал Lb.ua.

Як зазначають у виданні, 30 листопада СБУ внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне провадження щодо злочину, передбаченого ч.1 ст. 301-1 Кримінального кодексу (одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження).

За даними джерел, підозрюваними особами є керівник Чернівецько-Буковинського єпархіального управління митрополит Мелетій (Єгоренко) та секретар архімандрита Никита (Сторожук). У приміщення єпархіального управління знайшли ноутбук з порнографією за участю неповнолітніх. За попередніми даними, відео були не завантажені, а записані на камеру.

Триває досудове розслідування, техніку передали на комп’ютерно-технічну експертизу.

Нагадаємо, за останні тижні СБУ провела низку обшуків у приміщеннях єпархій УПЦ МП. У Чернівцях у священнослужителів виявили документи з підтвердженням російського громадянства в керівництва єпархіальних структур та листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ прийшла з обшуками в Мукачівську єпархію УПЦ