ЗСУ підтвердили удар по «Москві». Росія хоче відбуксирувати крейсер в порт (оновлено)

В російському міністерстві оборони заявили, що пожежа на ракетному крейсері «Москва» локалізована і зараз приймаються заходи щодо його буксирування до порту.

Спікер ворожого відомства Ігор Конашенков запевняє, що відкритого  вогню на кораблі зараз немає, крейсер зберіг плавучість, а ракетне озброєння нібито не пошкоджено

При цьому в міноборони рф досі не вигадали, як правильно представити своїм громадянам причину детонації боєкомплету, і кажуть, що «з'ясовують причини пожежі».

ОНОВЛЕНО
Оперативне командування «Південь» підтвердило, що крейсер «Москва» уразив український береговий ракетний комплекс «Наптун».

«В Чорноморській операційній зоні ПКР «Нептун» уражений крейсер «Москва» - флагман чорноморського флоту росії – отримав суттєві пошкодження. Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути», — йдеться у повідомленні.

 

Поточна оперативна обстановка на півдні України: ранок 14.04.2022 https://youtu.be/Q7eteqX9vFY Вже п’ятдесяту добу героїчного протистояння українського народу російському вторгненню окупанти продовжують вишукувати способи покращити своє положення та підтягнути деморалізовані сили. В Чорноморській операційній зоні ПКР «Нептун» уражений крейсер «Москва» - флагман чорноморського флоту росії – отримав суттєві пошкодження. Виникла пожежа. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути. Якщо для висадки десанту умови несприятливі, то загроза ракетних атак як з моря, так і з тимчасово окупованого Криму залишається. На Миколаївському та Херсонському напрямку втрати противника складають 54 рашисти та 8 одиниць техніки, серед яких 2 самохідні артилерійські установки, реактивна система залпового вогню «Град» і танк Т-72. У відповідь на системні артилерійські обстріли ворога, протягом ночі нашими військами нанесено влучне ураження по зосередженню військової техніки та складу боєприпасів у класичних традиціях Чорнобаївки. Ворог продовжує психологічний тиск на місцеве населення в Херсоні та області, агітуючи за створення квазі-республіки. Але ні зухвалі обстріли, ані викрадення, ані знущання рашистів над цивільним населенням не зламали дух Херсонщини. Люди продовжують відстоювати своє незалежне майбутнє у вільній Україні. Тримаємо стрій! Дотримуємось заходів безпеки, правильно реагуємо на сигнали повітряної тривоги! Віримо в сили охорони та оборони! Разом до Перемоги!

Posted by Оперативне командування "Південь"/Operational Command “South” on Thursday, April 14, 2022

Нагадаємо, сьогодні вночі в рф підтвердили, що на флагмані Чорноморського флоту рф трапилася пожежа, яка призвела до детонації боєкомплекту. Екіпаж з корабля екстрено евакуювали.

Перед цим український волонтер Serg Marco (Олександр Карпюк) повідомив, що крейсер уразили двома українськими протикорабленими ракетами «Нептун». Потім цю інформацію підтвердив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Внаслідок удару по крейсеру «Москва» росія втратила 16 ракет у Чорному морі — журналіст