В Росії відкрито заговорили про можливість постачання зброї бойовикам «ДНР» та «ЛНР»
Міноборони РФ

Правляча партія РФ «Єдиної Росія» заговорила про можливість офіційного постачання зброї бойовикам так званих «ДНР» та «ЛНР».

Як пише пропагандистський ресурс «РИА-Новости», Андрій Турчак, секретар генради «Єдиної Росії» заявив, що РФ повинна допомогти «ДНР» та «ЛНР» постачанням озброєнь «для стримування військової агресії, яку явно готує Київ».

А Серій Лавров, голова російського МЗС, на можливість постачання бойовикам зброї заявив, що Захід має змусити Україну виконувати Мінські домовленості.

Раніше в російській Держдумі заявляли про можливість визнання так званих «ДНР» та «ЛНР». Цю ініціативу обвговорюватимуть в лютому.

З чим пов'язані останні кроки Росії щодо «ДНР» та «ЛНР» 

26 січня у Парижі зустрінуться політичні радники лідерів «нормандської четвірки». Як повідомляє найбільша інформаційна агенція Німеччини DPA, на цій зустрічі радників хочуть визначити дату переговорів України з сепаратистами ОРДЛО про статус Донбасу. 

Українська влада це заперечує, але процеси, які зараз розгортаються у російській Держдумі, опосередковано підтверджують можливість такого сценарію. У лютому Рада Держдуми обговорить можливість визнання «ДНР» та «ЛНР». Ведуться розмови про відкрите постачання бойовикам зброї.

Деякі політологи вважають, що останні загравання РФ з окупаційними адміністраціями свідчить про бажання ще раз «підвищити ставки» на перемовинах з Заходом. Також це може закінчитися виходом РФ із Мінських домовленостей.

Інші експерти переконані — РФ створює для себе юридичні передумови для використання збройних сил на території України, а ескалація конфлікту може початися з території ОРДЛО.

Чого хоче Кремль та чим це може закінчитися, читайте у матеріалі Chas News: Навіщо Росія задумалася про визнання «ДНР» та «ЛНР», якщо відмовлялася зробити це вісім попередніх років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські бізнесмени втратили $28 млрд через загрозу вторгнення в Україну — Forbes