В росії з’явиться ще декілька магазинів мобільних додатків

Після блокування в росії можливостей магазинів додатків App Store та Google Play в країні почали розробляти їх власні аналоги. Декілька днів тому почав працювати NashStore. Магазин RuStore, який розробляє компанія VK, почне працювати уже наступного тижня, ймовірно, 25 травня. Третя альтернатива — це проєкт RuMarket, демо-версія якого зявилась у квітні.

Всі ці магазини додатків стануть альтернативою Google Play – вони будуть призначені для власників Anroid-пристроїв. Відомо, що RuStore розробляється VK разом з найбільшими російськими ІТ-компаніями та Мінцифри. Спочатку буде доступна обмежена бета-версія магазину. Російська влада доручила до 1 червня запустити в повному режимі російський аналог Google Play. Щодо російської альтернативи App Store, то інформації про неї наразі немає.

Велика кількість альтернатив для магазинів мобільних додатків не є позитивним явищем для кінцевого користувача. Окрім того, що людині потрібно буде дозволити встановлення додатків з альтернативних джерел (це можна зробити в налаштуваннях свого Android-пристрою), цим кроком власник гаджету знижує захист свого пристрою. Адже модерування магазинів мобільних додатків та перевірка застосунків, які розміщують користувачі — це величезні об’єми роботи. І відомо, що в Google Play не завжди з цим справлялись, відповідно, в магазині з’являлися шпигунські додатки, застосунки, що крали дані та розповсюджували віруси. Проте навіть в цьому випадку обмеження джерела інсталяції лише Google Play дозволило захистити смартфон від проникнення небезпечного ПЗ. Як справляться із задачею обмеження небезпечних аплікацій адміністрації нових російських додатків, наразі прогнозувати важко.

Російська структура ВАТ Google готується заявити про банкрутство