В США кажуть, що вирахували легендарного серійного вбивцю Зодіака

У США заговорили про те, що вдалось вираховувати Зодіака — одного з найвідоміших серійних вбивць в історії. Про це заявила група з 40 дослідників The Case Breakers. До неї входять колишні слідчі правоохоронних органів, офіцери військової розвідки та журналісти.

Про це пише Fox News.

Нагадайте, хто такий Зодіак?

Серійний вбивця під псевдонімом Зодіак (Zodiak) діяв в Каліфорнії (США) щонайменше з кінця 1960-х до початку 1970-х років. Він став широко відомим, завдяки зашифрованим листам, які надсилав в газети.

У них він запевняв, що скоїв 37 вбивств, хоча достеменно підтверджено сім нападів, в результаті яких загинуло п’ятеро людей (ще двоє вижили після поранень).

Особу Зодіаку встановити не вдалось. Про нього зняли декілька художніх фільмів, а над розшифруванням його послань працюють і в наші дні.

І що ж зараз вдалось встановити? 

Розслідувачі The Case Breakers запевняють, що встановили особу маньяка. На їхню думку, ним був маляр на ім’я Гері Френсіс Пост, який помер в 2018 році.

Гери Френсис Пост

Гері Пост був американським льотчиком, а після відставки фарбував будинки. Пост мав характерний шрам на обличчі, який є на фотороботі Зодіака. Він носив взуття, сліди від якого відповідають слідами взуття Зодіаку у трьох різних місцях злочину.

Також дослідники стверджують, що розшифрували один із написаних Зодіаком листів, а ключем до розшифровки було повне ім'я Посту.

Ще одним непрямим доказом можуть вважатися забризканий фарбою годинник, що знайшли на одному з місць злочину.

Поліція США та ФБР поки офіційно не підтвердили висновки, які зробила група дослідників. Справа Зодіака досі є відкритою в кількох містах Америки.

Раніше Chas News писав, що штучний інтелект пояснив загадку сувоїв Мертвого моря.

В Австралії ексгумують тіло чоловіка, яке виявили 72 років тому. Не дає спокою таємниця!