В Туреччині Рада з питань конкуренції оштрафувала Google на $25 млн за домінування на ринку
Getty Images

Рада з питань конкуренції в Туреччині оштрафувала Google на $25 млн. Компанію звинуватили у порушенні правил чесної конкуренції та наданні несправедливої переваги окремим компаніям , повідомляє Укрінформ.

Порушення, на думку ради, відувалися шляхом формування пріоритетності відповідей на пошукові запити. «Розміщення текстових оголошень у верхній частині загальних результатів пошуку з рекламою непевної та інтенсивної якості, вище результатів органічного пошуку, які не приносять їм прибутку від реклами, є порушенням закону», — так рада обґрунтовує накладений штраф.

Чиновники також вважають, що Google ускладнює діяльність окремих компаній на ринку контентних послуг.

Інші процеси проти Google

У березні 2019 року Європейська комісія вже наклала на Google штраф 1,69 млрд дол за порушення антимонопольних правил ЄС щодо інтернет-реклами.

У жовтні цього року Міністерство юстиції США звинуватило Google у монополії на пошук контенту в інтернеті і пошукову рекламу.

Також антимонопольний комітет Італії розпочав розслідування проти Google через можливе зловживання монополістським становищем на ринку Інтернет-реклами.

Як ми писали раніше, наприкінці жовтня у США відбулися політичні суперечки довкола модерування контенту соцмереж. Глави Twitter, Google і Facebook вислухали претензії на онлайн-слуханнях в Сенаті США.

Державне агентство розвитку туризму і Google підписали меморандум про співпрацю