Дискримінація сексуальних меншин. В Угорщині набрав чинності скандальний закон «проти ЛГБТ»

В Угорщині 7 липня набрав чинності суперечливий закон, який забороняє «демонструвати або пропагувати» гомосексуалізм або зміну статі в телевізійних шоу, фільмах та програмах сексуального виховання для дітей у школах.

Про це повідомило видання Hungary Today.

Критики вважають, що цей закон є нападом на права ЛГБТ та дискримінує сексуальні меншини. Частина лідерів ЄС під час саміту минулого тижня критикували за це Віктора Орбана, угорського прем’єр-міністра.

Лідери 17 з 27 країн ЄС підписали лист із засудженням будь-якої форми дискримінації на основі сексуальної орієнтації, кажучи, що «повага та толерантність є основою європейського проєкту».

Позицію офіційного Будапешта підтримали лише Польща та Словенія.

Орбан стверджує, що закон не спрямований проти гомосексуалів, а необхідний для забезпечення сексуального виховання дітей у віці до 18 років.

Chas News писав, що 15 червня, угорські депутати проголосували за закон, який обмежує молоді доступ до інформації про гомосексуальність та трансгендерних людей.

Угорські ЛГБТ-активісти та міжнародні організації різко розкритикували законопроєкт і порівняли його з російським законом 2013 року, що забороняє так звану гей-пропаганду.

Прем'єр Угорщини став першим європейським «ворогом вільної преси»