В Україні не зафіксовано випадків холери — МОЗ

На території України за результатами епідемічного нагляду і моніторингу навколишнього середовища випадків холери не виявлено.

Про це заявив Ігор Кузін, заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

«У період з 1 червня було обстежено понад 440 хворих із гострими-кишковими інфекціями, серед них 165 на предмет інфікування холерою. Також з профілактичною метою було обстежено 6 здорових людей. У жодному випадку холерних вібріонів виявлено не було», — сказав Кузін.

За його словами, також досліджувались 100 зразків прісної, 9 морської та 80 стічної води. Небезпечних для життя підвидів холерних вібріонів не виявлено.

Він також додав, що отримати інформацію із тимчасово захоплених росіянами територій, зокрема з Маріуполя доволі складно.

Водночас ризики поширення інфекційних захворювань там зростають. Це пов’язано з руйнуваннями міської інфраструктури, через що відбувається змішування каналізаційних вод із питною водою та підземними водами, забрудненням колодязів.

Раніше британська розвідка повідомляла, що Маріуполю загрожує спалах холери.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Холера в Маріуполі: росія все знала ще 40 днів тому, але нічого не робила