В Україні низка міст відмовилась посилювати карантин на вихідних
УНІАН

11 листопада Кабінет Міністрів скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні локдаун вихідного дня до 30 листопада. Він діятиме з опівночі суботи до опівночі понеділка.

Водночас низка українських міст відмовила посилювати карантин на вихідних. Мери цих міст кажуть, що такі обмеження призведуть до погіршення економічного становища регіонів. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив на необхідності дотримуватись карантину вихідного дня.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

«Рішення Уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України. Карантин вихідного дня стосується винятково визначеного переліку суб’єктів господарювання, які є на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних», — підкреслив чиновник. 

Наразі посилювати карантин на вихідних відмовились вісім міст:

  • Львів;
  • Черкаси;
  • Тернопіль;
  • Краматорськ;
  • Слов'янськ;
  • Мукачево;
  • Рівне;
Активісти перекрили трасу «Київ-Чоп» через запровадження карантину вихідного дня

Мери цих міст вважають, що посилювати карантин таким чином неефективно. За їх думкою, нові обмеження вдарять по міському бюджету.

13 листопада на протести проти карантину вихідного дня вийшли у Харкові, Запоріжжі, Черкасах, Кременчуці.

На вихідних біля великих торгових об’єктів чергуватимуть правоохоронці, запевнив очільник МВС Арсен Аваков на селекторній нараді щодо ситуації з поширенням COVID-19. 

Довідка

Під час дії карантину вихідного дня працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, об'єкти торгівлі засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами, фінансові установи, СТО, доставка їжі.

Chas News повідомляв, що радник голови Офісу президента подав у відставку через «карантин вихідного дня». 

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львів не запроваджуватиме карантин вихідного дня. Мер міста назвав введення локдауну «дурницею».

Доступні кредити та виплати українцям. Кабмін компенсує бізнесу збитки під час карантину вихідного дня — міністр