В Україні почали робити COVID-щеплення вакциною Pfizer (оновлено)
Київська ОДА

18 квітня в Україні почали вакцинувати населення препаратом Comirnaty від компаній Pfizer та BioNTech. Перші щеплення цією COVID-вакциною на Київщині зробили мешканцям та працівникам будинків для літніх людей.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної державної адміністрації в Facebook.

«Наша область отримала перші 1170 доз вакцини від Pfizer-BioNTech, а сьогодні ми вже почали її використовувати. Призначена вона насамперед для працівників і мешканців будинків для людей похилого віку. Туди, згідно визначеного графіку, виїжджатимуть наші мобільні бригади й проводитимуть щеплення», — наголосив очльник КОДА Василь Володін.

 

💪Сьогодні на Київщині щеплення проти COVID-19 почали робити вакциною Сomirnaty від компанії Pfizer-BioNTech. "Вчора...

Posted by Київська обласна державна адміністрація on Sunday, April 18, 2021

У Бородянському психоневрологічному інтернаті вакцинують 78 працівників та 42 мешканців, а в Білоцерківському психоневрологічному інтернаті — 84 працівників та 12 мешканців.

«Однією з перших в регіоні щеплення вакциною від Pfizer-BioNTech вже зробили в.о. директора Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням Інні Іваненко… Паралельно в Київській області в рамках кампанії з імунізації також застосовують вакцину CoronaVac», — додали в Київській ОДА.

Оновлено. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook сказав, що з 19 квітня вакцину від коронавірусу Pfizer використовуватимуть по всій Україні.

«Щеплення вакциною Pfizer розпочинається вже сьогодні в Київській області, а вже від завтра її використовуватимуть по всій Україні. Цю вакцину отримають насамперед персонал і мешканці будинків для літніх людей, а потім — рятувальники й прикордонники», — написав він. 

 

#ПМ_тиждень #PM_weekly 💬 До України цього тижня прибула вакцина Pfizer. У межах глобальної ініціативи COVAX ми...

Posted by Денис Шмигаль on Sunday, April 18, 2021

16 квітня перша партія вакцини Pfizer прибула в Україну. Київ отримав 117 тис. доз препарату Comirnaty в рамках глобального механізму COVAX.

Chas News повідомляв, що Україна уклала договір із Pfizer на поставку 10 млн доз вакцини.

Очільник Pfizer заявив, що через пів року після введення перших двох доз їх вакцини проти COVID-19 може знадобитися третя